İnternet ortamında, rakiplerin önünde yer alabilmek için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Arama motorlarındaki yerin üst sıralara taşınabilmesi için SEO çalışmalarının bir bütün olarak yapılması gerekiyor. Kurumsal firmalarını bu hizmeti profesyonel olarak alması önemlidir. Kurumsal SEO danışmanlığı, SEO’da başarılı olabilmek istenilen hedef kitleye ulaşabilmek ve kalıcılığı artırabilmek için önemli ve gereklidir.
İçindekiler
ToggleKurumsal SEO Nedir?
Kurumsal SEO firmaların, web sitelerinin arama motorları sonuç listesinde üst sıralara çıkartılabilmesi için yapılan çalışmalardır. Yapılacak çalışmalar, web sitelerine büyük katkı sunacak ve firmalara avantaj sağlayacaktır. Kurumsal SEO’larda hedeflenen amaç şunlardır.
- Marka bilinirliğini artırmak,
- Markaya olan güvenin artmasını sağlamak,
- Potansiyel müşterilere ulaşılmasını sağlamak,
- Satış oranını artırmak,
Yapılacak çalışmalarla bu sonuçlara ulaşabilmek için web siteleri ile ilgili hem site içi hem de site dışı SEO yapılması gerekiyor.
Kurumsal SEO Çalışmaları Nelerdir?
Arama Motoru Optimizasyonu çalışmaları, her ölçüdeki firmaların web siteleri için yapılmaktadır. SEO danışmanları, web siteleri için önce çeşitli analizleri yapar ve hedefe, ihtiyaca göre yapılacak işlemleri belirlerler. Kurumsal SEO çalışmaları, site içi iyileştirme, özgün içerik oluşturma, kullanıcı dostu tasarım, reklam stratejileri, kaliteli backlink ve sosyal medya çalışmalarını içermektedir. Amaç kurumsal web sitelerinin arama motorları tarafından daha kolay indekslenmesi ve hızlı bulunmasını sağlamaktır.
Kurumsal SEO Danışmanlığı’nda Rakip Analizi
Firmalar, internet alanında başarılı olabilmek ve web sitelerinin daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlayabilmek için SEO çalışmalarına ihtiyaç duyarlar. Başarılı bir SEO çalışması için rakip analizi yapılması gerekiyor. Web siteleri ile ilgili yapılacak olan analiz çalışmaları, SEO’da strateji belirlenmesini ve çalışmalara başlama noktasını belirleyecektir. SEO danışmanları, işlemlerine analizler oluşturarak başlamaktadır.
Anahtar Kelime Araştırması
Web sitelerinde oluşturulan içerikler, arama motorları üzerinden ziyaretçi çekmeyi sağlamaktadır. kişiler, internet arama motorlarına, aradıkları ürün ya da hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri yazar ve çok sayıdaki web sitesi üzerinden aradıklarını bulmaya çalışırlar. Arama motorlarının, kurumsal web sitesini bularak, ziyaretçiye ilk sırada gösterebilmesi için anahtar kelime kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor. Anahtar kelime araştırmalarını, rakip analizlerini yaparken, diğer sitelerde kullanılan ve ziyaretçilerin arama motorlarına daha fazla yazdığı kelimeleri tespit ederek yapabilirsiniz.
Site İçi SEO
Çalışmalarına başlamadan önce site detaylı incelenir ve iyileştirme için neler yapılacağına karar verilir. Site içi SEO için analizler yapan danışmanlar, site içi iyileştirmeler yaparak, SEO’ya uyumlu hale getirmeye çalışırlar. Site içi iyileştirme çalışmalarında, içerik metinleri, görseller, kodlama hataları gibi tüm işlemler yapılmaktadır. Kurumsal SEO danışmanları, firmaların sektörlerine ve rakiplerine göre planlama yapmaktadır.
Sosyal Medya Stratejisi
Arama motorlarında önemli bir konuma sahip olabilmesi için en çok dikkat edilmesi gereken çalışmalardan birisi sosyal medya çalışmalarıdır. SEO açısından, sosyal medya(facebook, instagram, twitter), kurumsal web siteleri için çok önemli bir kaynak olarak kullanılmaktadır. Sosyal medya stratejisi oluşturarak takipçi kitlesini genişleten firmalar, online reklam ve kampanyalar sayesinde web sitesi trafiğini artırabilecektir. Günümüzde, sosyal medyanın etkisi, SEO çalışmalarında da fark edilir bir şekilde görülmektedir.
Raporlama
Kurumsal web siteleri için SEO desteği ve danışmanlık hizmetlerinin alınması, yapılan çalışmaların takibi açısından önemlidir. SEO düzenlemeleri sonrasında, web sitesinde görülen değişkenlikler, ziyaretçi hareketlerinin düzenli takip edilebilmesi için raporlama işlemlerinin yapılması gerekiyor. SEO danışmanları, web sitesinin, arama motorları üzerindeki konumu ve geri dönüşleri tespit edebilmek için haftalık, aylık olarak raporlama yapabiliyorlar. Bu raporlamalar, hedeflenen ile ulaşılan amaçların karşılaştırılmasını, istenilen başarıya ulaşılıp ulaşılmadığını ve neler yapılabileceğini göstermektedir.