fbpx

2021 Yeni Yıl SEO Trendleri

İnternet teknolojisi hızla gelişmekte ve arama motorları, web sitelerini daha hızlı indekslemeye başlamıştır. Bunun için SEO çalışmaları için oluşturulan yeni trendler sürekli yenilenmektedir. Sesli arama WordPress eklentisi 2021 yılı SEO trendleri arasında yer almaktadır.

2021 seo trendleri
Rankbrain Ve Kullanıcı Deneyimi

SEO çalışmalarında, kullanıcı deneyimleri ve davranışları takip edilmekte, elde edilen sonuca göre çalışmalar planlanmaktadır. Yeni yıl SEO trendleri arasında yer alan rankbrain, kullanıcı davranışlarını inceleyerek, arama sonuçlarını belirlemektedir. Rankbrain algoritmasında iki madde dikkate alınmaktadır.

  • Dwell Time,
  • Tıklama oranı,

Dwell time, sayfayı ziyaret eden kişinin sayfada kalma sayısını göstermektedir. Kullanıcı sayfada, uzun süre kaldığında daha fazla etki oluşturacaktır.

Featured Snippets (Öne Çıkan Snippet)

SEO çalışmaları sonrasında, web siteleri için çıkmak isteyeceği seviye belirlenmektedir. Featured snippets, arama motorlarının üst kısmında yer alan bölüm olarak adlandırılmaktadır. Featured snippets için içerik oluşturulurken ve anahtar kelime belirlenirken, bu bölüm için 40 – 60 kelimelik içerik oluşturulması önem taşıyor.

Mobile First Indexing (Mobil Öncelikli İndeksleme)

Günümüzde, web sitelerine erişimler daha çok mobil cihazlar üzerinden yapılmaya çalışılmaktadır. Mobil uyumlu site tasarımları, SEO çalışmalarında olumlu sonuçlar göstermektedir. Mobile first indexing algoritması, yeni yıl SEO trendi olarak kullanılmaya başlamış ve sitelerin Google aramalarındaki sıralamalarını yükseltmiştir. Mobil uyumlu olmayan sitelere erişim azalacak ve ziyaretçi sayısı düşecektir.

Video İçerikler

Web siteleri için içerikler oluşturulurken, kullanıcı dikkatine çekmek en önemli husustur. İçeriğe uygun video içerikleri oluşturmak ve kullanıcıların erişimini sağlamak SEO açısından önemlidir. Web sitelerinde yer alan video içeriklerinin çoğu Youtube video paylaşım platformu üzerinde yer alıyor. Web sitesini arama motorlarında üst sıralara taşımak isteyenler, video içerikleri oluşturarak, sıralamalarını üstlere taşıyabilecektir.

Sesli Aramaların Önemi

Teknolojide yaşanan gelişmeler, insanların, sanal araçları ve yapay zeka ürünlerini kullanmaya yönlendirmiştir. Sesli arama özelliği sayesinde, arama motorları üzerinden, web siteler arama yapılabilmektedir. Daha çok yaşlı ve görme engelli vatandaşlara kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Sesli aramaların başarılı sonuçlar oluşturabilmesi için basit kelime yapıları kullanılmalı ve kullanıcıların kolay ulaşması sağlanmalıdır. SEO’nun amacı daha fazla erişim yapılmasını sağlamaktır ve sesli aramaların bu açıdan önemi çoktur.

Bölgesel Arama

Web sitelerini ziyaret edenler, içerikleri beğendiklerinde, başka kullanıcılara önerme yapabilmekte ve bölgesel aramaların yapılmasını sağlayabilmektedir. SEO trendlerinde yer alan bölgesel arama özelliği ile siteyi ziyaret eden kişilerin yakın çevresinde bulunanlara reklam gösterimleri yapılıyor ve site için bölgesel aramalar yapılmasını sağlamaktadır.

Kümülatif Düzen Kayması (cls)

SEO sonuçlarında, kullanıcı deneyimleri oldukça etkilidir. Cumulative layout shift eklentisi, kullanıcının site içeriğindeki hareketlerini izlemekte ve deneyimi, sayfalarda oluşan kayma ölçümleri yapılıyor. Görsel içerikler yüklenirken sayfada oluşan kayma ölçümleri sitenin performansı belirlenmektedir.

Sayfa Hızı

Google ve diğer arama motorlarında, web siteleri değerlendirmeleri sayfa hızı parametreleri derecelendirme için kullanılmaktadır. Yerel SEO stratejileri ile sayfa geçişleri ve erişimleri daha hızlı duruma getirilmektedir. Sayfa hızı düşük olduğunda, sayfada kalma süresi de düşmektedir.

%100 Mobil Uyumluluk

Arama motorları, web sitelerini tarama yaparken, masaüstü ve mobil uyumluluk durumuna göre yapılmaktadır. Google arama motoru, 2021 SEO trendlerinde, mobil uyumlu olmayan siteleri arama sonuçlarında göstermeyeceğini belirtmiştir. Bunun için erişim trafiğini artırmak isteyen web siteleri %100 mobil uyumluluk özelliğine sahip olmalıdır.

Marka Oluşturma

Tüm alanlarda olduğu gibi SEO çalışmalarında da markalaşma zorunlu bir işlemdir. Web siteleri markalaşmaya önem vererek arama motorlarının sonuç sayfalarında üst sıralarda yer almaya çalışmaktadır. 2021 yılı SEO trendleri arasında markalaşmanın önemi daha fazla öne çıkacaktır.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar
backlink nedir
Backlink Nedir?

Backlink, bir internet sitesinin başka bir siteye vermiş olduğu, herhangi bir sayfasında banner veya metin bağlantısı (link) bulunması durumunda arama motorlarında değerinin yükselmesini sağlayan bir sistem. Peki, backlink ne

devamını oku...
https
HTTPS Önemli Mi?

İnternet arama motorlarında, web sitelerinin adresleri http protokolü ile sunulmaktadır. HTTPS protokolü kimlik doğrulama ve şifreleme için gereksinimleri karşılamaktadır.

devamını oku...
Skip to content